Prerada mesa i prehrambena proizvodnja su jedna od osnovnih djelatnosti u našoj grupacije već od samog osnivanja firme. Počevši od uslužnog klanja i pečenja prasadi i jagnjadi, kao tradicionalnog načine pripreme mesa na našim prostorima, mi u Globusu smo uspjeli da kroz naše restorane i organizaciju događaja dokažemo njegovanje i kvalitet domaćeg proizvoda u Semberiji.
Danas se u našem sastavu nalazi više farmi, klaonica, dvije mesare i jedan market, gdje nudimo širok izbor svježih, prerađenih i poluprerađenih proizvoda od mesa.
Bavimo se uslužnim klanjem, pregledom i pečenjem svinja, jagnjadi i govedine i piletine.
Svake godine proizvodine nekoliko tona suhomesnatih proizvoda i osim distribucije istih kroz restorane i događaje, možete ih pronaći na nekom od naših prodajnih mjesta u Bijeljini i Dvorovima.
Tovljenje svinja se isključivo bazira na korištenju domaćih proizvoda za prehranu, a kontrolisan uzgoj u savremenoj farmi evropskog kvaliteta doprinosi kvalitetu i kontinuitetu mesnih proizvoda.
Nabavka i uslužno pečenje ribe je takođe zastupljeno u našoj širokoj ponudi prehrambene proizvodnje.
Pored navedenog, u našim restoranima i marketima možete pronaći više vrsta naših pekarskih proizvoda pravljenih isključivo od osnovnih prirodnih sastojaka, bez aditiva.
marketima.